Cryotherapie : vetverwijdering

Home / Cryotherapie : vetverwijdering

Cryolipolyse -lipofreeze:

Een ergernis van menig mens: hoe veel je ook sport en op je voeding let, vet op de ‘probleemzones’ zoals de buik en love-handles blijft maar zitten. Voor de mensen die het vet op deze plekken willen aanpakken, maar liever niet onder het mes willen, is een cryolipolyse- ofwel CoolSculpting-behandeling een oplossing. Bij de relatief nieuwe cryolipolyse-behandeling wordt het lichaamsvet afgebroken door het weefsel sterk te verkoelen. Hierdoor breken de vetcellen af en worden deze op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd.

Cryolipolyse is een geschikte ingreep om kleinere hoeveelheden vet te verwijderen door middel van kou, bijvoorbeeld bij de heupen, de buik en de rug.

Cryolipolyse, het alternatief voor liposuctie?

Cryolipolyse is een alternatief voor liposuctie en lipolyse. Maar let op, cryolipolyse is vooral geschikt voor mensen die van een kleine hoeveelheid vet (buikje, love handles) af willen. Het is nadrukkelijk geen oplossing voor mensen met een body mass index boven de 30.

Cryolipolyse is vaak een zeer geschikte ingreep wanneer er kleinere hoeveelheden vet dienen te worden verwijderd. Met cryolipolyse worden goede resultaten behaald bij de heupen, de buik en de rug.

Hoe werkt het? 

Ter bescherming van de huid wordt er een folie over het behandelgebied gelegd. Vervolgens wordt het apparaat op de huid met folie bevestigd. Hierna zal het apparaat een deel van de huid “opzuigen” tussen twee verkoelende panelen. Wanneer dit stuk van je huid vacuüm is gezogen in het apparaat, zal het apparaat aangezet worden. De verkoelende panelen worden dan geactiveerd.

De temperatuur van de huid zal verlaagd worden tot 4 graden Celsius. Vetcellen zullen afbreken bij temperaturen lager dan 9 graden Celsius, wat de behandeling een goede effectiviteit geeft.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de gebieden die behandeld moeten worden. De behandelduur is gemiddeld 45 min. De hoevellheid van behandelingen per zone  is afhankelijk van de dikte van de vetrol en het gewenste resultaat.

De behandeling zelf wordt meestal als volledig pijnloos ervaren. Wel kan er een gevoel van druk en koude waar te nemen zijn, maar dit wordt over het algemeen niet als vervelend ondervonden.

De wetenschappelijke studies van o.a. Harvard Universety hebben aangetoond dat na de eerste behandeling gemiddeld 22% van de behandelde vetcellen duurzaam verwijdert worden zoals bij een liposuctie. Na een tweede behandeling van de zelfde zone kan tot 40% van de oorspronkelijke vetcellen geëlimineerd worden. Dit zonder risico, recuperatietijd of snijden.

Risico’s en complicaties

Er zijn ,naast wat tijdelijke verschijnselen zoals roodheid, tintelingen en blauwe plekken, geen bijwerkingen of complicaties bekend. De behandelde zones kunnen gevoelig zijn tot 48h na de behandeling.

Resultaat

Het eerste resultaat van een behandeling  is na enkele  weken zichtbaar. Eventueel is er nog een tweede beurt nodig . Veel water drinken om de losgekomen vetten te elimineren is EEN MUST de weken nadien. De weken nadien advizeren wij  de behandelde zone te masseren met LIPODRIFT voor snellere afbraak en afvoer.  Omdat de vetcellen vernietigd worden zal het resultaat, mits je een gezonde levenswijze onderhoudt, permanent zijn. Het resultaat is daarmee vergelijkbaar met een liposuctie-behandeling.

Voordelen cryolipolyse:

 • Duurzame verwijdering van vetcellen
 • Gemiddeld 22% minder vetcellen na 1 behandeling
 • Zacht en aangenaam
 • Geen verhoging van triglyceriden in de bloedbaan
 • Geen litteken
 • Zonder verdoving, pijnloos
 • Bereikbaar voor iedereen

TIJDELIJK kennismakingsaanbod !

Graag een afspraak maken?

Maak een afspraak of stel je vraag hieronder

  Uw naam*

  Uw email*

  Uw telefoonnummer*

  Uw bericht


  Helios Sunsation Leuven

  Brusselsesteenweg 67

  3020 Herent

  016 95 00 45

  0477 31 90 38

  • Sunsation: Een behandeling reserveren bij Helios kan telefonisch 0477319038 of via ons reserveringssysteem.
  • Cadeaubonnen: telefonisch of per mail naar info@heliosunsation.be
  • Annulaties 48u op voorhand anders wordt 50% in rekening gebracht !
  • Privé parking voor de deur
  • Geen bankcontact